Stralen & Metalliseren

Stralen & Metalliseren

Stralen

Wanneer uw te herstellen voertuig, van fiets tot vrachtwagen of grondverzetmachine, fel verroest is, stralen we deze na de nodige demontage en beschermende afplak.

Zo is al het slechte verwijderd voor we aan de herstelling starten. Afhankelijk van waar aan het voertuig en welk voertuig wordt een straalmiddel gekozen.

Voor nieuwbouw chassis of constructies is één van de belangrijkste factoren in het bewerkingsproces het voorbehandelen van de oppervlakten. In de handstraalcabine gebruiken wij verschillende straalmiddelen (staal, RVS, zand, glasparel, …) afhankelijk van de te behandelen ondergrond en het gewenste eindresultaat.Metalliseren

Zink trotseert de tijd.

Na het blank stralen van de roestvorming aan uw voertuig of materiaal kunnen we dit behandelen (beschermen) met een basis natlak zink-laag of de betrouwbaardere metallisatie.

Wij beschikken over een handmatige metallisatie-installatie. Bij het metalliseren wordt, na het stralen tot een ruwheid van Sa3, een zink-aluminiumdraad vloeibaar gemaakt en op de te behandelen oppervlakte aangebracht, waarna het stolt. Wij gebruiken hiervoor een elektronische installatie in plaats van de traditionele vlamspuitpistolen. Dit systeem laat toe chassis, onderdelen, constructies, … met reeds gemonteerde lagers, leidingen en elektronische bedrading schadeloos te behandelen met een anti-corrosie coating (metallisatie) voor een jaren lange bescherming tegen roestvorming.